In Den Haag daar woont een graaf

Jantje uit 'In Den Haag daar woont een graaf'
Standbeeld van Jantje, in 1976 gemaakt door Ivo Coljé, locatie Vijverberg, Den Haag.

In Den Haag daar woont een graaf
En zijn zoon heet Jantje.
Als je vraagt: Waar woont je pa?
Dan wijst hij met zijn handje.
Met zijn vingertje en zijn duim,
Op zijn hoed draagt hij een pluim,
Aan zijn arm een mandje.
Dag, mijn lieve Jantje!

Jantje uit het liedje zou mogelijk kunnen verwijzen naar Jan I (1284-1299), zoon van graaf Floris V van Holland.

Toeristische Informatie

Den Haag is zo’n veelzijdige stad, dat je er wel weken zou kunnen verblijven zonder je te vervelen. Denk eens aan de musea: het net gerestaureerde prachtige Mauritshuis, naast het Binnenhof waar de regering zetelt en dat zeker ook een bezoekje waard is. Of het Gemeentemuseum, het Museon en het Omniversum, alle 3 naast elkaar – wat moet je nu kiezen? Het museum Escher in het prachtige paleis, op het Lange Voorhout. Er zijn ook minder bekende musea die de moeite waard zijn: het Fotomuseum, of museum Meermanno. Oh ja, en nu vergeet ik bijna het beroemde Panorama Mesdag.

Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor winkelen, in het centrum van Den Haag, of in The Westfield Mall of the Netherlands waar alles dicht bij elkaar zit en overdekt is, of de Megastores.

Tenslotte is er in Den Haag een overdaad aan cafés, restaurants, restaurantjes, eetcafés, en noem maar op. Voor elke smaak en elke portemonnee wat wils. Voor snel en goedkoop zit op 5 minuten lopen de lekkerste patatwinkel van Nederland (mede door buitenlanders getest), Nico’s Patat. Handgemaakte frieten van geweldige kwaliteit met altijd vriendelijke bediening. Een echte Haagse ervaring! Maar ook Italiaans, Chinees, Turks, Japans, Grieks: alles is te vinden op minder dan 5 minuten loopafstand. Ik kan je natuurlijk iets leuks en lekkers aanbevelen in andere delen van Den Haag.

Links naar diverse sites met meer informatie:

Het strand van Scheveningen

De pier in Scheveningen

Algemene info Scheveningen scheveningen.com/nl/